Ultima oră

Mesaj clar pentru instrumentul de propagandă al Kremlinului de pe teritoriul Americii

Filiala americană a canalului public rus a primit o scrisoare din partea Ministerului Justiţiei în care se face referire la obligaţia acestuia de a respecta legea numită FARA (Foreign Agents Registration Act), a declarat marţi pentru agenţia de presă franceză purtătoarea de cuvânt a RT, Anna Belkina, confirmând informaţii anterioare.

Instituită în 1938 pentru identificarea surselor de propagandă nazistă în Statele Unite, această lege obligă orice companie reprezentând o ţară, organizaţie sau partid străin să îşi raporteze activităţile autorităţilor.

„RT urmează să-şi consulte avocaţii pentru ca să examineze cererea", a indicat purtătoarea de cuvânt citată, potrivit Agerpres.

Ministerul Justiţiei american nu a dorit să comenteze informaţiile.

Pe site-ul internet al RT, redactorul-şef Margarita Simonian a condamnat cererea ministerului american, apreciind că aceasta atestă "războiul" dus de SUA împotriva mass-media ruse.

Canalul, acuzat de Washington că ar fi un instrument de propagandă al Kremlinului, a fost menţionat la începutul anului într-un raport al serviciilor secrete americane privind presupusa ingerinţă a Moscovei în campania prezidenţială americană de anul trecut.

Acesta se află cu regularitate în centrul disputelor diplomatice între Moscova şi ţările occidentale, ale căror relaţii s-au deteriorat de la criza din Ucraina şi anexarea în martie 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea.

RT dispune de canale de difuzare în limbile engleză, spaniolă şi arabă, cu misiunea oficială de a aduce spectatorilor străini un "punct de vedere alternativ" şi o "imagine asupra poziţiei ruse".

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *