/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Doamne de fier în epoleți. IGP va mări numărul femeilor în Poliție, inclusiv în funcții de conducere

13 septembrie 2017, ora 19:13

Olga a devenit polițistă în urmă cu 10 ani, iar acum câteva luni a decis să se angajeze la brigada „Fulger”. Ea spune că femeile din poliție lucrează cot la cot cu bărbații. Totul începe de la cele două ore de antrenamente matinale.

Desigur de dimineață se începe antrenamentul. În primul rând alergăm, după asta avem o sală cu utilaje moderne dotată recent”, povestește angajata brigăzii „Fulger”, Olga Olari.

Chiar și așa, ea recunoaște că doamnele au nevoie de mai multă susținere, inclusiv financiară.

Desigur este o muncă, o profesie destul de grea, dacă așa s-o luăm, este dificilă și pentru asta și este nevoie de o susținere oarecare. Să fim susținute în continuare, să fim promovate. Desigur este necesar și de o majorare de salariu”, ne-a mărturisit Olga.

În acest sens, conducerea IGP a semnat astăzi un acord cu Asociația Femeilor din Poliție prin care s-a obligat să atragă mai multe femei în rândul poliției și să le promoveze în funcțiile de conducere.

Scopul nostru este în primul rând de a promova femeile în poliție, de a ridica numărul acestora în poliție”, a explicat președinta Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov.

„Doamnele vor fi protejate și promovate, vă dau cuvântul meu de ofițer și eu îmi voi ține acest cuvânt. În scurt timp o să desemnăm probabil o doamnă într-o funcție cheie”, a completat șef-adjunctul IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

La ora actuală, din numărul total al angajaților MAI, doar 14 la sută sunt femei. Conducerea IGP își propune ca, în următorii 3 ani, numărul femeilor angajate în poliție să ajungă la 20 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram