(video) Chișinăul primește în dar de ziua sa un record mondial. Mozaicul cu peste 300.000 de fotografii a fost înregistrat

rr

Yuriy Seretskiy, un tânăr originar din Moldova, dar stabilit cu traiul în Statele Unite ale Americii, a hotărât să facă un cadou deosebit orașului copilăriei sale. Acesta a realizat un proiect online și a reușit să înglobeze 300800 de fotografii într-un mozaic care reprezintă capitala. De curând, amplasat pe recordsetter.com, proiectul său a fost înregistrat, iar pe 14 octombrie urmează să aflăm dacă numele orașului nostru va fi așternut în Cartea Recordurilor.

Actualmente proiectul inițiat de Yuriy înglobează 300.800 de fotografii. Acest număr deja presupune un record mondial, care l-a întrecut pe cel precedent – portretul reginei Marii Britanii, cu 100.000 de poze. Recordul a fost deja înregistrat, urmează perioada de verificare, iar în scurt imp vom afla dacă numele Chișinăului va apărea filele Cărții Recordurilor.

Deși a ajuns împreună cu echipa sa timp de jumătate de an la asemenea performanțe, Yuriy nu vrea să se oprească aici, țelul este să adune un million de fotografii într-o imagine, care va reprezenta Chișinăul.

„Unicitatea proiectului este că vă va permite să vedeți fotografia „sub microscop”! Punctele de pe panoul de imagine nu sunt doar puncte, ele reprezintă viața și soarta a sute de mii de persoane legate într-un fel cu orașul. Apropiind colajul nostru, puteți vedea sufletul orașului, soarta oamenilor care s-au născut, au studiat și au lucrat, au construit, s-au îndrăgostit și s-au căsătorit, au luptat și au murit aici”, spune Yuriy, autorul proiectului.

Destinul oamenilor din colaj este, de fapt, soarta orașului. În ajunul aniversării Chișinăului, autorii proiectului ne îndeamnă să ne alăturăm și să ne amintim toate lucrurile frumoase legate de Chișinău și să contribuim ca numele lui să se asocieze cu un record mondial.

Dacă dorești să participi la elaborarea mozaicului, vezi aici tot ce trebuie să știi despre proiectul care ar putea aduce Moldovei un nou record mondial.

Găsești aici mai multe detalii despre proiect, dar și cum arată fotografia în momentul actual.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente