Grigore Petrenco riscă să fie dat în căutare, după ce a părăsit Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco riscă să fie dat în căutare pentru faptul că a părăsit Republica Moldova, având interdicţia judecătorilor în acest sens.

Procurorii afirmă că măsura preventivă sub formă de control judiciar, aplicată în privinţa lui Petrenco, are anumite restricţii şi obligaţii.

„În ipoteza în care Grigore Petrenco nu se va prezenta în instanţă, urmează a fi demarate acţiuni de către procurori prin care să constate eschivarea domnului Petrenco de la judecarea cauzei. Asta deja prezumă noi acţiuni din partea procurorilor prin intermediul instanţei, precum anunţarea în căutare şi judecarea cauzei în lipsa lui, dacă se va proba faptul că dumnealui se sustrage de la judecarea cauzei penale”, a declarat el adjunctul procurorului general, Mircea Roşioru pentru deschide.md.

Liderul partidului „Casa noastră-Moldova”, politicianul de opoziție, Grigore Petrenco a părăsit Moldova și se află acum în Germania, unde a cerut azil politic.

Informația precum că fostul deputat al Parlamentului, Grigore Petrenco, a părăsit în taină, Moldova, a fost comunicată pentru NewsMaker de un diplomat european.

Potrivit sursei citate, Petrenco a plecat în Germania. Contactat de NewsMaker, politicianul a confirmat această informație. Grigore Petrenco a menționat că se află în Germania, unde a venit luna trecută.

„Sunt în Germania de la sfârșitul lunii august. Cum am plecat, nu vreau să dezvălui, însă în Germania am intrat în mod legal”, a declarat Petrenco pentru NewsMaker. Potrivit lui Grigore Petrenco, el a depus deja la Agenția Federală pentru Migrație (BAMF), actele necesare pentru obținerea azilului politic. Procedura de examinare a documentelor și luarea unei decizii de acordare a azilului politic poate dura până la jumătate de an.

„Aici sunt ajutat (să primesc azil politic) de tovarășii din Partidul de Stânga din Germania (Die Linke), dar și din Amnesty International”, a explicat Petrenco pentru NewsMaker.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...