(foto, video) Hotelul Codru va fi transformat într-o bancă. Cum derulează lucrările de reconstrucție și cum va arăta clădirea

o

Emblema hotelului Codru a fost astăzi scoasă de pe fațada edificiului. De-a lungul a 43 de ani această clădire a adăpostit unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Capitală, iar acum lucrările de reconstruire sunt în toi.

În locul hotelului, care până de curând i-a aparținut președintelui PD, Vladmir Plahotniuc, va fi construit sediul central al unei bănci comerciale. Complexul de clădiri a fost achiziționat în toamna lui 2016, iar prețul cu care s-a făcut tranzacția nu a fost făcut public, scrie unimedia.info.

Photo Credit: Eduar Bizgu
Photo Credit: Eduar Bizgu
Photo Credit: Eduard Bizgu
Photo Credit: Eduard Bizgu

Potrivit unei investigații rise.md, hotelul aparține prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc. În 2008, complexul hotelier din centrul Capitalei a fost vândut cu 50 de milioane de lei, iar ulterior Curtea de Conturi a stabilit că statul a fost prejudiciat în urma acelei tranzacţii cu peste 160 de milioane. S-a întâmplat în 2008, când Zinaida Greceanîi era prim-ministru, iar Igor Dodon – ministru al Economiei.

Hotelul a fost achiziționat de o companie off-shore din Cipru, ca ulterior să ajungă în proprietatea Finpar SRL, o companie ce ar aparține lui Plahotniuc.

Potrivit unui comunicat al băncii, lucrările vor începe în iunie, reconstrucţia edificiilor existente se va realiza, astfel încât să fie îmbinat armonios design-ul modern cu aspectul istoric. Lucrările vor fi efectuate de o companie din Republica Moldova cu sediul în satul Varnița, Anenii Noi, care ar fi câștigat tenderul anunțat de instituția bancară.

De asemenea, în cadrul proiectului, compania câștigătoare va colabora cu compania de proiectare “Constyle Pro” din Federaţia Rusă, în portofoliul căreia sunt mai multe proiecte de anvergură care ţin de oficii bancare, inclusiv proiectarea şi construcţia Oficiului Central, a Centrului de Date şi clădirilor mai multor filiale ale Sberbank, proiectarea Oficiului Central al băncii VTB24 şi a clădirilor Oficiilor centrale şi filialelor altor bănci din Federaţia Rusă.

Sediul băncii urmează să arate ca în fotografia de mai jos.

Photo Credit: maib.md
Photo Credit: maib.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente