Femei din 8 comunități din țară vor primi consultanță în combaterea violenței

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un proiect care vine să susțină realizarea drepturilor fundamentale ale femeilor în vârstă din Republica Moldova, care au suferit în urma actelor de violență a fost lansat astăzi.

Proiectul va fi implementat în următorii 4 ani și va oferi consultanță femeilor din 8 comunități din țară, astfel ca acestea să-și dezvolte abilități, cunoștințe și încredere pentru a putea solicita și beneficia de sprijinul necesar de la instituțiile competente în domeniul prevenirii și combaterii violenței și/sau abuzului.

La nivel de legislație, Republica Moldova a adoptat un șir de acte normative cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie, recunoscând astfel acest fenomen ca o problemă socială și totodată, fiind un angajament de a interveni în soluționarea actelor de violență în familie, prin oferirea mecanismelor concrete, stabilirea autorităților și instituțiilor abilitate pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen.

„Este important faptul că în anul 2017, țara noastră a semnat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, de orice vârstă, și a violenței în familie, ceea ce permite ratificarea Convenției și realizarea angajamentelor asumate. De asemenea, a fost elaborat un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea unei strategii naționale în domeniu pentru anii 2018-2023, care prin acțiunile sale va proteja persoanele vârstnice de violență”, a spus viceministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anastasia Oceretnîi .

Proiectul este implementat de HelpAge International în Moldova și finanțat de UN Trust Fund.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...