Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Comisiei Europene a propus…

Președintele Comisiei Europene a propus astăzi organizarea unui summit UE în România. Unde și când ar urma să aibă loc acesta?

Astăzi, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus în discursul său din Parlamentul European organizarea unui summit UE la Sibiu, România pe 30 martie 2019.

Cer preşedintelui Donald Tusk şi României, ţara care va deţine preşedinţia  în prima jumătate a anului 2019, să organizeze un summit special în România, pe 30 martie 2019. Mi-aş dori ca acest summit să aibă loc în frumosul oraş Sibiu. Acela va fi momentul în care ne vom reuni să luăm deciziile necesare pentru a clădi o Europă mai unită, mai puternică şi mai democratică”, a spus Juncker.

Summitul ar urma să aibă loc la o zi după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Totodată, evenimentul va avea loc chiar în timpul Președinției române a Consiliului. Europarlamentarul de origine română, Siegfried Mureșan a menționat despre acest lucru pe o rețea de socializare, precizând că în cadrul summitului vor fi luate decizii legate de viitorul UE.

Totodată, într-un comunicat emis de instituția prezidențială din România se spune că președintele României,  Klaus Iohannis „apreciază în mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene și de consolidare a proiectului european transmis astăzi de către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul susținut în fața Parlamentului European”.

În același context, se menționează că Klaus Iohannis salută propunerea Președintelui Jean-Claude Juncker de organizare a unei reuniuni a Consiliului European la Sibiu, în data de 30 martie 2019, pe perioada exercitării de către România a Președinției Consiliului UE.

 

Sursa foto: observator.tv