Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

29 Martie, 2024

ANRCETI a încheiat un acord de cooperare cu Autoritatea de Reglementare a Industriilor de Rețea din Croația

Directorul adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Corneliu Jaloba și președintele Autorității de Reglementare pentru Industriile de Rețea (HACOM) din Croația, Drazen Lucic, au semnat un memorandum de cooperare privind dezvoltarea și intensificarea relațiilor bilaterale. Documentul a fost semnat marţi, 12 septembrie 2017 , în cadrul unei vizite de lucru, efectuată de către dl Dragen Lucic și adjunctul acestuia dl Domagoj Jurjevic la ANRCETI.

Obiectivul principal al memorandumului rezidă în consolidarea relațiilor de colaborare și facilitarea schimbului de informații între părți în domeniul reglementării comunicațiilor electronice și serviciilor poștale. Documentul stabilește cadrul de funcționare pentru cooperarea bilaterală şi schimbul de experiență între cele două părţi, în conformitate cu atribuțiile și competențele prevăzute de legislația în vigoare din țările părților semnatare. Cadrul de funcționare prevede domeniile și instrumentele de cooperare între cele două autorități, organizarea unor activități comune, printre care: desfășurarea seminarelor, atelierelor de lucru, implicarea în proiecte comune și efectuarea consultărilor pe subiecte de actualitate de interes comun.

Președintele HACOM a arătat disponibilitatea părții croate de a oferi colegilor lor din R. Moldova asistență și schimb de experiență prin intermediul instrumentului de asistență tehnică și schimb de informații TAIEX în probleme de actualitate pentru ANRCETI, în particular, la efectuarea analizelor de piață, reglementarea accesului pe proprietăți și utilizarea partajată a infrastructurii asociate rețelelor de comunicații electronice, la crearea inventarului digital al rețelelor etc.

ANRCETI încheie acorduri de cooperare cu autorități de reglementare de profil din țările Uniunii Europene (UE) în baza art.100 din Acordul de asociere UE- R. Moldova. HACOM este a șasea autoritate de reglementare cu care ANRCETI are acord de cooperare. În ultimii ani, ANRCETI a semnat asemenea acorduri cu autoritățile de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din Bulgaria, România, Lituania, Cehia și Macedonia.

Album foto

13 septembrie 2017

Ultima actualizare: 14/09/2017