Eugen Doga va susține concerte aniversare la Căușeni, Soroca și Hâncești. Iată când vor avea loc

20953561_1540297662699254_4941618452466705361_n

Maestrul Eugen Doga, patrimoniu cultural al Republicii Moldova și patrimoniu imaterial al UNESCO, va susține concerte în exclusivitate în orașele Căușeni, Soroca și Hâncești.

Anul 2017 a fost declarat în Republica Moldova – „Anul Eugen Doga”, în care au loc o serie de evenimente culturale dedicate maestrului. Astfel, evenimentele sunt dedicate aniversării a 80-a a marelui compozitor. Cu această ocazie publicul este invitat să devină turist la el acasă, iar orașele gazdă vor deveni capitale cultural-turistice pentru o zi.

Sub egida Ministerului Culturii, în perioada 21-23 septembrie, vor fi organizate trei concerte regionale în trei locații cultural-turistice valoroase pentru Republica Moldova. Evenimentele vor avea loc, după cum urmează:

# 21 septembrie – Scuarul Casei de Cultură – Căușeni

 

FB_EVENT_CAUSENI

# 22 septembrie – Scuarul Cetății Soroca – Soroca

 

FB_EVENT_SOROCA

# 23 septembrie – Conacul Princiar Manuc Bey – Hâncești

 

FB_EVENT_HINCESTI

Intrarea la concertele de la Căușeni și Soroca este gratuită pentru public, iar la concertul de la Hâncești intrarea se va face cu biletul de la Conacul Manuc Bey. Astfel vizatorii sunt invitați să descopere bijuteria regiunii Hâncești în ziua evenimentului. De asemenea, pentru concertul de la Manuc Bey va fi posibilă procurarea biletelor și online, iar numărul de bilete va fi limitat.

Vă invităm să descoperiți Căușeniul, Soroca și Hâncești în perioada 21-23 septembrie, motiv pentru care vom pregăti un traseu turistic desfășurat, iar finalul zilei îl vom încununa cu un concert al maestrului Eugen Doga, în cadrul căruia vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov și alți artiști.

Concertele fac parte dintr-o serie de evenimente de promovare a patrimoniului cultural-turistic, ce vor avea loc sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul partenerilor strategici USAID și Guvernul Suediei și cu sprijinul Consiliilor Raionale Căușeni, Soroca și Hâncești, sub umbrela brandului turistic de țară – Descoperă căile vieții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente