12:11:52 18.04.2024
Stiri

Dodon vorbește deschis despre RĂSTURNAREA actualei guvernări prin aplicarea FORȚEI: „Poporul va merge la asta. La cererea președintelui, oamenii vor ieși”

Politică 13.09.2017 08:30 Vizualizări8304 Autor: Ziarul National
Dodon vorbește deschis despre RĂSTURNAREA actualei guvernări prin aplicarea FORȚEI: „Poporul va merge la asta. La cererea președintelui, oamenii vor ieși”


Șeful statului Igor Dodon este convins că moldovenii sunt gată să răstoarne actuala guvernare prin aplicarea forței și că majoritatea populației va răspunde, în cazul în care președintele le va cere să iasă în stradă. Declarații în acest sens au fost făcute pentru „Aif” din Rusia.

„Unica mea frică e de ce nu am făcut asta până acum. Vom fi foarte atenți când vom lua asemenea decizie pe viitor. Eu nu vreau să repetăm scenariul ucrainean. Situația este explozivă. Doritori de a destabiliza situația sunt. E vorba de capete fierbinți de peste Ocean. Nu am în vedere conducerea SUA, pentru că oficial ei spun altceva, dar sunt acolo unii șoimi care sunt gata să creeze aici un punct fierbinte. Ei vor să creeze Rusiei probleme aici în Moldova”, a acuzat Dodon.

Acesta le-a povestit jurnaliștilor ruși când va convoca așa-zisa Mare Adunare Națională. „Vom convoca adunarea în care va fi o tentativă de dezlănțuire a conflictului de pe Nistru. Dacă acest Guvern sau majoritate parlamentară, influențați, așa cum a spus recent Serghei Lavrov, de cei care-i duc de mână, le vor spune – începeți războiul de pe Nistru, pentru ca Rusia să se implice în ajunul alegerilor prezidențiale. Atunci nu va fi altă soluție decât să chem oamenii pe piață”.

A doua variantă – dacă ei vor încerca să dea jos președintele ales de popor, prin metode ilegale. Acum președintele, în persoana mea, este singurul care nu permite declanșarea războiului sau aderarea la NATO. Toate aceste tentative eu le blochez și le voi bloca și pe viitor”, a mai adăugat Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md