(FOTO) Inscripție „Referendum. 19.XI” pe uşa lui Chirtoacă; Reacția incredibilă a primarului la decizia CMC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a rămas fără cuvinte la decizia Consiliului Municipal Chişinău de a admite organizarea referendumului de demitere, la 19 noiembrie.

Fără a scrie măcar un cuvânt, edilul suspendat al Chişinăului a postat pe o reţea de socializare mai multe poze, arătând că este ocupat cu reparația în casă. Pe uşa casei acesta însă a ţinut să lase un mesaj. „Referendum. 19.XI”, a scris Chirtoacă cu vopsea.

Ulterior, Chirtoacă a venit şi cu un mesaj. „Vopseam astăzi uşa de la intrare, ultima ce mi-a rămas în reparaţia pe care o fac aici la casă părintească, şi am aflat că, pe lângă arest şi suspendare, avem şi referendum. Deci de azi suntem în campanie electorală, într-un fel? Înseamnă că trebui să pot să merg să mă întâlnesc cu alegătorii, sau raportul pentru 10 ani de activitate o să-l dau de aici pe pe vârful casei de la Colonița? Bine, astăzi terminăm vopsitul şi la referendum revenim zilele viitoare”, a scris Chirtoacă.

Acesta a menţionat, totodată, că este cinic să pui referendumul de ziua de naştere a liderului PL Mihai Ghimpu. „Conform regulilor democraţiei, în caz de eşec cei care l-au iniţiat, au semnat primii pentru referendum în faţă primăriei, au votat pentru referendum, dar şi cei care l-au regizat, toţi în mod normal, trebuie să-şi depună demisia de onoare pentru risipă de bani publici, pentru deranjarearea inutilă a cetățenilor şi pentru blocarea activităţii primăriei în ultimii doi ani. O să o faceţi?”, a întrebat Dorin Chirtoacă.

În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Municipal s-a decis organizarea referendumului pentru demiterea edilului suspendat al capitalei. Cu votul a 26 de consilieri s-a decis că acesta va avea loc la 19 noiembrie curent. Cei 12 consilieri din partea Partidului Liberal au votat contra acestui proiect.

„Considerăm că referendumul poate avea loc pe 19 noiembrie. Dacă vom reuși, în primăvara anului viitor vor avea loc alegeri noi a primarului general”, a enunțat socialistul Ion Ceban.

Întrebarea la care vor răspunde locuitorii Chișinăului în cadrul referendumului este dacă susțin sau nu revocarea din funcție a actualului primar Dorin Chirtoacă.

De menţionat că luni, 11 septembrie, Curtea de Apel a lăsat în vigoare încheierea Judecătoriei Chișinău prin care a fost validat demersul grupului de inițiativă privind organizarea referendumului de demitere a edilului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...