Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Acte false, prezentate la punctul…

Acte false, prezentate la punctul de trecere ,,Palanca”

Oamenii legii au inițiat două cauze penale pe numele a doi cetăţeni ai R. Moldova, care au prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismele pe care le conduceau.

În seara zilei de 15 iunie curent, inspectorii din cadrul punctului de trecere ,,Palanca”, acționând în baza analizei de risc, au supus controalelor amănunțite câteva unități de transport, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de însoțire ale acestora.

În urma verificărilor, angajații Poliției de Frontieră au stabilit că șoferii a două mijloace de transport de model SEAT Alhambra, respectiv Mercedes-Benz E300TD, ambele înmatriculate în Bulgaria, au încercat să traverseze frontiera de stat prin utilizarea împuternicirilor notariale falsificate.

Șoferii de 20 și respectiv 32 de ani, nu au putut motiva uzul de fals din acte, astfel, pe numele acestora fiind întocmite procese verbale de audiere și constatare a infracţiunii. Suspecții riscă amendă în mărime de până la 300 de unități convențională, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau privațiune de libertate pe un termen de până la 2 ani.

Cazul este investigat în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.