Reacția lui Dodon la propunerea lui Plahotniuc pentru funcția de ministru al Apărării: „Un băiat de granturi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, pe care îl consideră o persoană nepotrivită.

El susține că a cerut pentru această funcție „un militar profesionist”, iar Guvernul îi „propune un băiat de granturi, Un ‘reformator’ de birou”.

„Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă.
Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curînd cu o asemenea candidatură.
De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă”.

El a mai spus că pe Sturza nu îl poate „accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”.

De cealaltă parte președintele PD, Vladimir Plahotniuc, a declarat că nu accepta „niciun fel de scheme și compromisuri” la acest subiect și că Sturza va fi propus și a doua oară dacă Dodon va respinge candidatura acestui.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...