Adio, Chirtoacă: Referendumul pentru demiterea primarului va avea loc pe 19 noiembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Municipal Chişinău a admis organizarea referendumului de demitere a primarului general suspendat Dorin Chirtoacă. Scrutinul va avea loc pe 19 noiembrie.

În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Municipal s-a decis organizarea referendumului pentru demiterea edilului suspendat al capitalei. Cu votul a 26 de consilieri s-a decis că acesta va avea loc la 19 noiembrie curent. Cei 12 consilieri din partea Partidului Liberal au votat contra acestui proiect.

„Considerăm că referendumul poate avea loc pe 19 noiembrie. Dacă vom reuși, în primăvara anului viitor vor avea loc alegeri noi a primarului general”, a enunțat socialistul Ion Ceban.

Întrebarea la care vor răspunde locuitorii Chișinăului în cadrul referendumului este dacă susțin sau nu revocarea din funcție a actualului primar Dorin Chirtoacă.

De menţionat că luni, 11 septembrie, Curtea de Apel a lăsat în vigoare încheierea Judecătoriei Chișinău prin care a fost validat demersul grupului de inițiativă privind organizarea referendumului de demitere a edilului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...