Record de turiști pentru Italia în această vară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 50 de milioane de turişti au vizitat Italia în această vară, numărul vizitatorilor urmând să crească şi în lunile următoare, transmite site-ul thelocal.it.

În iunie, iulie şi august, 48,3 milioane de persoane şi-au petrecut noaptea într-un hotel italian, arată datele prezentate luni de Asociaţia Hotelierilor din Italia şi Ministerul Culturii, un avans de 2% comparativ cu perioada similară din 2016.

În staţiunile de la malul mării, numărul vizitatorilor a urcat cu 16% în această vară, în timp ce în muzee au fost cu 12,5% mai mulţi turişti.

Avansul nu a fost determinat doar de turiştii străini, 34 de milioane de italieni petrecându-şi vacanţa de vară în ţara lor, în creştere cu 3,2% faţă de 2016.

„Datele privind numărul vizitatorilor sunt extraordinare. Creşterea industriei turismului stimulează întreaga economie”, a afirmat pe Twitter ministrul Culturii, Dario Franceschini.

Acesta a previzionat că 2017 va fi un an record pentru turism, datorită majorării numărului de vizitatori în această toamnă, în special din China, Spania şi SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...