Actualitate

10 creaturi rare pe care trebuie să le vezi ca să crezi că există

Atunci când ești mic, înveți despre cele mai comune rase de animale, cum ar fi vaca, pisica sau câinele, dar atunci când crești, începi să descoperi o grămadă de specii de pe suprafața pământului, cu care nu te-ai fi gândit niciodată că împarți această planetă.

Iată câteva creaturi care par a fi prea nebunești pentru a fi reale!

1. Iepurele de Angora

Acest iepure pufos nu este dintr-un film! Este unul adevărat, care de obicei se crește la ferme, pentru blana sa lungă și fină. 

2. Ankole-Watusi
Coarnele acestei rase de bovină care locuiește în centrul Africii cu siguranță ar putea ucide tot ceea ce i-ar ieși în cale. Și totuși, ele sunt și principalul criteriu după care oamenii le pot recunoaște pe aceste specii din grupul Ankole, din rasa bovinelor Sanga.
3. Glaucus Atlanticus

Este un animal de mare poreclit „Dragonul Albastru”. Are o tehnică specială de camuflaj, folosindu-și culoarea pentru a se ascunde în timp ce plutește în apă.

4. Broasca țestoasă Beetle de aur
Dacă ai vedea acest lucru mic în sălbăticie, ai presupune că este o creatură? Seamănă cu o monedă de aur, dar de fapt, este un gândac metalic strălucitor, care se hrănește cu plante de grădină. Își poate schimba culoarea de la auriu la maro roșcat, dacă este vorba de împerechere sau o senzație de amenințare.

5. Peștele cu nasul lung

De sus, creatura aceasta nu arată prea ciudat, dar acele buze mari și roșii care-l caracterizează îl include în categoria animalelor deosebite care există pe acest pământ.

6. Pangolin

Această creatură este învelită într-o cochilie blindată și seamănă cu un mâncător de furnici.

7. Leptocephalus

Seamănă cu o creatură din serialul Stranger Things, nu-i așa? Acesta este de fapt un larvar de anghilă. În această fază, este transparent din cauza lipsei de organe și a jeleului din corpul său.

8. Crabul păianjen japonez

Nu ai vrea să te întâlnești cu unul dintre aceștia pe plajă. Se spune că acest crab marin este unul dintre cele mai mari specimene dintre toate speciile de artropode vii. Lungimea picioarelor sale poate ajunge la peste 4,5 m.

9. Peștele Soarelui de Ocean

Pare că ar putea să te înghită cu totul dacă i-ar fi suficient de foame. Acest tip de pește poate că are un corp comprimat, însă poate cântări până la 1000 de kg!

10. Maimuța Saki
Această maimuță bine îngrijită are blana neagră pe tot corpul, și doar fața îi este acoperită de blană groasă, albă, ceea ce o face să fie recunoscută imediat.

tasta.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *