Actualitate

UE cere Rusiei eliberarea liderului Mejlisului tătarilor din Crimeea

Astăzi (ieri – n.r.), așa-numita Curtea Supremă din Simferopol l-a condamnat pe președintele adjunct al Mejlisului, Ahtem Ciygoz la opt ani de închisoare pentru “organizarea dezordinilor în masă” în februarie 2014. Uniunea Europeană a urmărit în mod constant cazul domnului Ciygoz și a insistat asupra eliberarii sale imediate, apel pe care îl reluam ​​astăzi „, se afirma în declarația UE.

Uniunea Europeana sustine că interdicția privind activitățile Mejlisului, organ de auto-guvernare al tătarilor din Crimeea și persecutarea liderilor săi sunt încălcări grave și inacceptabile ale drepturilor lor.

„Ne așteptăm la ridicarea imediată a acuzațiilor împotriva unui alt vicepreședinte al Mejlisului – Ilmi Umerov și reafirmam poziția noastră ca toți cetățenii Ucrainei reținuți ilegal în Peninsula Crimeea și Federația Rusă ar trebui să fie eliberati imediat,“ – subliniază Oficiul UE de politica externă.

Ieri, 11 septembrie, instanta din Crimeea ocupata de Rusia l-a condamnat pe Ahtem Ciygoz la 8 ani de închisoare într-o colonie penală.

Ciygoz a fost reținut de politie în ianuarie 2015 pentru ca participat la un miting în susținerea integrității teritoriale a Ucrainei, organizat în fața Consiliului Suprem din Crimeea la 26 februarie 2014.

Autoritățile ruse din Crimeea anexată îl acuză pe Ciygoz de organizarea unei revolte.

Sursă: paginaderusia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *