Olimpiada de iarnă se va desfășura la doar 80 de km de Coreea de Nord; Îngrijorări cu 5 luni înainte de start

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă din anul 2018, prevăzute la PyeongChang, în Coreea de Sud, la 80 km de frontiera cu Coreea de Nord, nu are un „plan B” pentru această competiție, a declarat președintele său, Lee Hee-beom, într-un moment în care situația din peninsulă este extrem de tensionată, după testele nucleare nord-coreene, informează AFP.

„Nu există un plan B, în măsura în care Jocurile sunt bazate pe principiul armistițiului olimpic”, a declarat Lee, cu ocazia unei prezentări a stadiului pregătirilor în fața Comitetului Executiv al CIO, reunită la Lima.

„În cadrul CIO și al Comitetului Executiv nu a fost discutat până în prezent niciun plan B”, indicase vineri Gian Franco Kasper, președintele Federației Internaționale de Schi (FIS) și membru al Comitetului Executiv al CIO.

„Flacăra olimpică va fi aprinsă în Grecia, pe 24 octombrie, și va sosi în Coreea pe 1 noiembrie”, a adăugat președintele Comitetului de organizare sud-coreean, asigurând că „Jocurile Olimpice se vor desfășura într-o securitate perfectă”.

„Noi sperăm în continuare că sportivii nord-coreeni vor participa la Jocuri”, a adăugat Lee, evocând posibilele calificări ale sportivilor din Coreea de Nord la patinaj viteză și patinaj artistic.

„Vom vedea împreună cu CIO, la finalul etapelor de Cupă Mondială din Germania și Italia”, a mai spus oficialul sud-coreean.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...