Shor îi răspunde lui Sturza: ,,Nu-mi pasă de scuzele dvs. Pocăiți-vă în fața oamenilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Orhei, Ian Shor, nu acceptă scuzele fostului premier, Ion Sturza, și îi recomandă acestuia să își ceară scuze de la oamenii, cărora le-a stricat viața prin ,,reforme”.

,,Ion, scuzele nu sunt primite. Mai bine v-ați cere scuze de la cetățenii Republicii Moldova. Pentru tot răul pe care l-ați făcut. Pentru mizeria la care i-ați sortit. Pentru o viață insuportabilă. Pentru speranța furată de la ei. Se pare că asta ați numit „reforme”. Pocăiți-vă în fața lor, Ion, inclusiv față de cei care nu au supraviețuit, nu au supraviețuit experimentelor voastre liberale din țară. Iar față de mine – nu merită.
Nu-mi pasă de scuzele dvs. Nu am nevoie de ele”, a reacționat primarul de Orhei, Ilan Shor, care este condamnat la 7 ani de închisoare, dar se află în libertate până la o decizie a ultimei instanței.

Anterior Sturza și-a cerut scuze de la Shor pentru că i-a subestimat hoțiile.

„Scuze Ilan(Shor)! Îmi cer scuze de la „amicul” meu Shor. L-am ofensat grav public! Am declarat că a furat „doar” 6,5 miliarde de lei, însă BNM mă contrazice și vine cu o precizare: „În urmă cu doi ani, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „CARITAS GROUP”, „VOXIMAR-COM” SRL. Potrivit informației prezentate de BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărâri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „CARITAS GROUP” și alte trei societăți comerciale, incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Shor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 miliarde lei. Acțiunea civilă împotriva „VOXIMAR-COM” SRL în valoare de circa 3 miliarde lei se află pe rol în instanța de apel”, se arată în mesajul lui Sturza.

Astfel, acesta estimează că suma totală „ciordită” de „Grupul Shor” este de 15.000.000.000 (cincisprezece miliarde) de lei. „Nu e o invenție de a mea, o spune chiar Banca Națională a Moldovei. Lucru pe care nu avem motive să nu-l credem, precum și faptul că toate demersurile legale sunt pe rol”, se mai arată în mesajul lui Ion Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...