În cadrul examinării dosarului lui Veaceslav Platon, angajaţii mai multor companii de asigurări şi-au susţinut cererile de apel, dar şi demersurile prin care au solicitat ridicarea sechestrului de pe conturile bancare, de pe imobile, dar şi de pe terenuri. Totodată, a fost audiat reprezentantului Băncii de Economii, care în prima instanţă nu a depus mărturii, deşi BEM a fost recunoscută parte vătămată în proces. Potrivit avocaţilor lui Platon, completul a interzis mai multe întrebări adresate acestuia. Ba mai mult, la un moment dat, judecătorii au hotărât să finalizeze audierea martorului, fapt care a dus la recuzarea lor. În timpul examinării cererii de recuzare, Veaceslav Platon a declarat că reprezentanţii instituţiilor de drept au uitat de procedură şi încalcă toate normele. 

Cererea de recuzare a fost respinsă, iar dosarul a revenit la completul iniţial. Unul dintre avocaţii lui Platon a cerut amânarea şedinţei, însă şi această solicitare a fost respinsă. Indignat, apărătorul a părăsit sala de judecată. Ulterior, el a declarat că reprezentantul Băncii de Economii ar fi răsturnat teoria lui Ilan Şor. În mărturiile sale, primarul oraşului Orhei afirma că i-ar fi împrumutat bani lui Platon, deoarece dobânda pentru credite ar fi fost foarte mare, ceea ce avantaja atunci Banca de Economii. Potrivit lui Rudenco, lucrurile ar sta însă altfel.

Deşi a ieşit din sala de judecată, Rudenco nu a părăsit sediul Curţii de Apel, fiind în aşteptarea finalizării şedinţei. Ceilalţi avocaţi ai lui Platon au lipsit din motive necunoscute, iar şedinţa a continuat fără vreun apărător al acestuia. La scurt timp, judecătorii au intrat în deliberare pe marginea demersurilor reprezentanţilor companiilor de asigurări, pe care ulterior le-au admis, dar decizia a fost pronunţată cu uşile închise. Întrebat de ce a susţinut ridicarea sechestrului, deşi anterior a cerut aplicarea acestuia, procurorul de caz a făcut referire la o scrisoare venită de la Bruxelles, prin care Republica Moldova este avertizată că ar putea fi exclusă din sistemul Carte Verde. 

După ce a aflat decizia instanţei, Eduard Rudenco a declarat că hotărârea a fost emisă cu un şir de abateri, iar acest fapt ar dovedi că judecătorii au intrat în cârdăşie cu procurorii anticorupţie.

Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile, iar grefiera judecătoarei raportor Liubovi Brînză a declarat că nu are timp pentru a oferi o reacţie. Următoarea şedinţă la Curtea de Apel va avea loc pe 12 septembrie.