/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Festival Culorilor s-a lăsat cu scandal. Primăria vrea condiții mai dure pentru organizarea evenimentelor în PMAN

11 septembrie 2017, ora 19:07

Și la două zile de la festivalul culorilor, trotuarele și Piața Marii Adunări Naționale arată ca un curcubeu. Muncitorii încearcă să curețe petele colorate, dar fără succes. Praful multicolor s-a îmbibat în asfalt și pavaj și este greu să fie scos. Doar dacă va fi spălat, ar putea fi curățat, spun muncitori.

„Se mătură foarte ușor, nu e o problemă pentru aceste mașini, de spălat o să spălăm după”.

Concertele organizate în PMAN sunt o bucurie pentru unii, dar o povară pentru alții. Omenii spun că s-au cam îndesit concertele, dar se declară oripilați de mizeria care rămâne în urmă.

„Trebuie și concerte de ziua Independenței, Ziua Vinului, ziua albaștrilor, ziua stângilor”.

„Începând de la cei care dau autorizații și terminând cu cei care trebuie să strângă după”.

„Mai bine s-ar duce la strâns poamă mai des”.

„Care cum reușește să-și facă lucrul și gata”.

Nistor Grozavu spune că anul acesta s-a dat autorizație „cu ochii închiși” pentru acest eveniment. Pentru ultima dată… Pe viitor nu se va mai întâmpla la fel – condițiile se vor înăspri pentru toți cei care vor desfășura concerte în PMAN.

„Desigur o să curățim, dar asta durează două-trei zile până când se spală odată, a doua oară, până când scăpăm de acele vopseli care au fost aplicate acolo. Au achitat doar ca salubrizarea”, spune Nistor Grozavu.

Organizatorii festivalului culorilor spun că Nistor Grozavu s-a grăbit cu declarația, pentru că ei au un contract cu întreprinderile municipale prin care acestea se obligă să facă curățenie. Organizatorii susțin că au achitat pentru serviciile de salubritate, doar că întreprinderile municipale care au încasat banii nu au făcut curățenie la timp.

„S-au contractat mașini Iveco care curăță murdăria, sticlele de plastic, pliculețe aruncate pe jos și, inclusiv, mașini organizate. Din motive necunoscute, mașinile nu s-au prezentat sâmbătă pentru a spăla piața de pudră”, susține Eugeniu Dabija, organizator.

Organizatorii mai spun că cele 3 tone de vopsea, folosite sâmbătă, la festivalul culorilor, reprezinta făină de porumb și colorant natural care, spun ei, se spală ușor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram