/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cu uniforme noi la muncă! Controlorii de troleibuze au straie noi, dar încă nu i-a văzut nimeni

missing
11 septembrie 2017, ora 19:33

Tot echipamentul este de culoare albastră și include un chipiu, un tricou și o vestă pentru iarnă, toate cu logoul Regiei Transport Electric. Controlorii se declară mulțumiți de noua uniformă și cred că, astfel, vor fi mai vizibili și mai respectați.

„Prețul la un maiou pollo este 39 de lei și chipiul 39 de lei, plus 10 lei aplicare logo-ului. Și în afară de uniformă mai avem o vestă ce se poate adapta pe o haină,” a declarat pentru TV8 Petru Urușciuc, șeful serviciului revizie și control.

Angajații se plâng, însă, că au doar un singur set de echipament, iar dacă vor să mai aibă unul de schimb, ar trebui să și-l procure singuri. Controlorii sunt nevoiți să achite 50 la sută din costul echipamentului, ceea ce îi nemulțumește pe unii.

„E bine că avem uniformă și ne cunosc pasagerii, nu sunt pasagerii de cândva, nu ne întreabă cine suntem”, susține Eugenia Gânu. controloare.

„Lumea te apreciază altfel, cu alt gest, că este control, până ce se va obișnui asta e, și comportarea o să vedem, până acum cam așa,” adaugă controlorul Ion Untură.

Pasagerii spun că încă nu au văzut controlorii echipați în noile uniforme. Totuși, în fața camerelor de luat vederi oamenii spun că nu se tem de controale, pentru că achită regulat călătoriile.

„N-am văzut încă nici unul.”

„Ar trebui să-i știe lumea cine sunt ei, să vedem ce fac, că lucrează și ei nu stau degeaba.”

„Eu nu am văzut încă controlori, din septembrie încă nu i-am văzut.”

„Cred că dacă au hotărât să aibă formă, depinde, lumea să cunoască cine sunt controlorii să-i deosebească, nu să fie în formă ca pasagerii și să nu aibă nici un folos.”

„Nu n-am văzut până când.”

„Cred ca în țările europene să fie, în orice caz ceva bun.”

Potrivit deciziei Regiei Transport Electric, toți cei 40 de controlori poartă uniformă noua de la 1 septembrie. Costul unui echipament este de 400 de lei, iar banii au fost alocați de întreprinderea municipală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram