Ultima oră

Opoziţia rusă revendică un „progres neaşteptat” în alegerile locale de la Moscova: Oamenii au votat pentru SCHIMBARE

Opoziţia liberală rusă a revendicat, luni, un progres electoral neaşteptat în alegerile locale desfăşurate duminică la Moscova, într-un peisaj politic dominat în mare parte de partidul Kremlinului, Rusia Unită.

Opoziţia a salutat obţinerea unui procent de aproximativ 15% la Moscova, însă partidul lui Vladimir Putin a câştigat, potrivit Comisiei Electorale, aproape 75% dintre locurile puse la bătaie în alegerile locale din capitală rusă şi a obţinut rezultate copleşitoare şi în afară Capitalei, notează AFP.

Fostul deputat de opoziţie Dmitri Gudkov, care a contribuit la formarea unei alianţe formată din candidaţi independenţi şi diferiţi militanţi înaintea acestui scrutin, a declarat că peste 260 de candidaţi ai opoziţiei au câştigat locuri după alegerile locale din capitală Rusiei.

Cele 260 de locuri ar reprezenta circa 15% dintre locurile de consilieri locali din diferite raioane ale Moscovei.

"Oamenii au votat pentru schimbare, pentru figuri noi. Există o dorinţa puternică pentru acest lucru", a declarat Dmitri Gudkov.

În ciuda acestor rezultate modeste, dar salutate de opoziţie, Comisia Electorală a anunţat că aproape 75% dintre locurile din capitală vor reveni, după alegerile locale, Partidului Rusia Unită, care a obţinut, de asemenea, rezultate copleşitoare şi în celelalte regiuni ale ţării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *