Şi-a cumpărat o carte de identitate falsă şi a pornit la muncă în Franţa. Un moldovean, oprit la hotar

Un moldovean de 20 de ani a fost oprit la hotar de polţiştii de frontieră români, după ce asupra acestuia a fost găsită o carte de identitate românească falsă. Tânărul a recunoscut că a cumpărat documentul fals contra 100 de euro, pentru a-şi găsi un loc de muncă legal în Franţa.

Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii, când la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni — I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a intra în România, cetățeanul moldovean Dorin U., în vârstă de 20 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului.

În urma acestuia a fost descoperită, în unul dintre buzunarele hainei cu care bărbatul era îmbrăcat, o carte de identitate cu însemnele autorităților românești. Polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

Bărbatul a declarat că intenționa să ajungă în Franța, pentru a-şi găsi unui loc legal de muncă și urma să se folosească de cartea de identitate românească falsă. Pentru aceasta Dorin U. a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.