Obiceiuri care îți distrug sănătatea mintală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bolile cognitive sunt provocate de factori precum genetica și vârsta, însă unele activități zilnice pot crește riscul ca acestea să apară mai devreme. Problema este că mulți oameni nu acordă atenție acestui organ și, în ciuda recomandărilor, provoacă îmbătrânirea lui prematură.

În consecință, este cauzată deteriorarea neuronilor și a țesuturilor cerebrale, care afectează abilitățile sale și interferează cu funcțiile esențiale ale creierului și care sunt necesare pentru buna calitate a vieții.

Iată cum afectezi zilnic sănătatea creierului:

Mănânci prea mult zahăr

Acest ingredient, care se găsește în majoritatea alimentelor pe care le mâncăm, reduce cantitatea de substanțe chimice produse de creier și care, cu timpul, afectează funcția organului. În plus, zahărul consumat zilnic este considerat una dintre cauzele anxietății, depresiei și demenței. Alege în schimbul zahărului mierea, zahărul de ștevie sau de nucă de cocos.

Nu mănânci micul dejun

Micul dejun este necesar pentru menținerea sănătății generale, dar și a creierului. Această masă, care este cea mai importantă din zi, îi oferă organismului substanțele nutritive de care are nevoie pentru a se menține activ. Lipsa lui sau înlocuirea cu alimente nesănătoase crește riscul de apariție a diferitelor boli. Micul dejun trebuie să fie sursă de vitamine, minerale, fibre dietetice, proteine, acizi grași Omega-3 și antioxidanți.

Nu bei suficientă apă

Creierul poate fi afectat de lipsa de apă din organism. Deshidratarea scade nivelul de energie, afectează starea de dispoziție și îngreunează concentrarea. Deoarece creierul este format în cea mai mare parte din apă, lipsa ei va afecta funcțiile pe care trebuie să le îndeplinească. Este recomandat să se bea între 6 și 8 pahare de apă pe zi, să se mănânce mai multe fructe și legume bogate în apă, dar și să se bea mai multe ceaiuri, sucuri și alte băuturi naturale.

Dormi puțin

Productivitatea mentală și fizică este afectată de calitatea slabă a somnului. Deoarece organul nu se poate odihni pentru o perioadă suficientă de timp, funcțiile lobului frontal sunt reduse, lucru care afectează gândirea creativă. În același timp, segregarea hormonilor de stres crește, ceea ce diminuează abilitatea de rezolvare a problemelor zilnice. Este recomandat să dormi cel puțin 8 ore, să nu mai folosești laptop-ul și telefonul înainte de culcare și să iei cina cu 2-3 ore înainte de a te băga în pat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...