Mercedes pregătește schimbări importante până în 2022

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mercedes a anunțat că fiecare model din gama va fi disponibil și în versiune electrică începând din 2022, în timp ce brandul Smart va avea doar mașini electrice.

Mercedes a anunțat anul trecut la Salonul Auto de la Paris lansarea noii game EQ dedicată mașinilor electrice, care va avea circa 10 modele până în 2025.

Unul dintre ele este Mercedes EQ A și va fi dezvăluit în versiune de serie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din această săptămână. Totuși, constructorul german nu se va limita doar la modele electrice de sine stătătoare.

După o strategie similară cu cea întâlnită în cazul Clasei B, toate modelele Mercedes vor beneficia de versiune electrică începând din 2022. În total, modelele Mercedes vor beneficia de cel puțin 50 de versiuni hibride sau electrice.

O altă schimbare majoră vizează brandul Smart: tot din 2022, Smart va avea în gama doar modele electrice. Schimbarea nu este surprinzătoare, mai ales că Smart oferă doar modele de oraș, cele mai indicate în prezent pentru trecerea la propulsia electrică.

Pe de altă parte, Daimler susține că profiturile obținute din vânzarea mașinilor electrice sunt mai mici decât în cazul mașinilor cu motoare cu combustie internă. Din acest motiv, noua strategie anunțată vine la pachet cu un plan ambițios de reducere a costurilor totale cu 4 miliarde de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...