Aleşii locali s-au mobilizat pentru descinderea „regală” a preşedintelui rus. Numai că o problemă estetică ameninţa decorul vizitei: conductele ruginite ale fabricii Morion, aflată în curs de reabilitare, relatează Ura.news.

Cum au decis autorităţile să camufleze conductele? Au desfăşurat, între două clădiri, un banner uriaş, care ilustrează o şosea bine întreţinută.

Iniţial, s-a crezut că instantaneul alb-negru surprinde o arteră din New York. Ulterior, a ieşit însă la iveală că decupajul fotografic imortalizează o şosea din Beijing. 

Bannerul a declanşat imediat un val de ironii pe reţelele de socializare, unde au fost postate mai multe imagini satirizând situaţia creată.

În replică, odată încheiată vizita lui Vladimir Putin, autorităţile le-au transmis un mesaj internauţilor, scris pe acelaşi banner: „Ei bine, ce-i în neregulă?”.

Până la urmă, potrivit sursei citate, pentru că bannerul, care bloca pasajul dintre cele două clădiri, putea produce o iluzie optică şoferilor neatenţi, primăria din Permn a hotărât să îl vopsească în alb.