02:49:15 17.04.2024
Stiri

Krasnoselski: Pentru ca autoritățile de la Chișinău să discute cu Tiraspolul, trebuie mai întâi să MODIFICE Constituția R. Moldova, inclusiv legislația cu privire la limba română

Politică 11.09.2017 15:00 Vizualizări4283 Autor: Ziarul National
Krasnoselski: Pentru ca autoritățile de la Chișinău să discute cu Tiraspolul, trebuie mai întâi să MODIFICE Constituția R. Moldova, inclusiv legislația cu privire la limba română Novostipmr


R. Moldova nu ar fi gata pentru un dialog politic cu Tiraspolul, crede liderul separatist al Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

„Pentru ca voi (politicienii de la Chișinău - n.r.) să fiți pregătiți pentru un dialog politic, trebuie să vă schimbați Constituția, legile să le schimbați, să recunoașteți rusa și ucraineana drept limbi de stat, la același nivel cu limba română”, a declarat Krasnoselski în cadrul unei emisiuni recente de la un post local de televiziune, citat de novostipmr.com.

Krasnoselski le-a cerut politicienilor de la Chișinău să renunțe „la sloganuri puternice”, cum ar fi cel privind reintegrarea R. Moldova, și să se angajeze în „proiecte reale” de care depinde viața oamenilor obișnuiți.

„E vorba de proiecte economice, umanitare, culturale. Suntem gata să cooperăm cu Moldova, Ucraina și cu alte state. Și poate că punerea în aplicare a acestor proiecte ne va permite să șlefuim unele relații. Dar ei nu ne aud”, a mai spus liderul separatist, acuzând Chișinăul că ar vrea să vadă Transnistria „la pământ” din punct de vedere economic.

Krasnoselski s-a mai plâns în aceeași emisiune că Transnistria ar fi făcut, în ultimele luni, „cinci pași” în întâmpinarea R. Moldova în diverse domenii, iar drept rezultat au apărut posturile comune moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean al frontierei, Curtea Constituțională de la Chișinău a recunoscut teritoriul Transnistriei ca fiind ocupat de trupe militare rusești, iar acum se cere retragerea acestora de pe teritoriul R. Moldova.

Liderul separatist a mai anunțat că Transnistria se va adresa la ONU cu solicitarea ca regiunea să obțină „statut de observator” la această organizație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md