Maia Sandu exclude orice alianță cu PSRM și PD: Cu cine se aliază în continuare PAS

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu exclude orice alianță cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova sau cu Partidul Democrat, în schimbă se arată deschisă alianțelor cu caracter antioligarhic și proeuropean.

„Astăzi am obținut acordul colegilor, membrilor delegați, să căutăm o formulă de parteneriat cu colegii de la Partidul Politic Platforma DA. Suntem deschiși și pentru alte conlucrări cu partide, eventual forțe care și-au demonstrat clar caracterul antioligarhic, caracterul autentic proeuropean și care reprezintă o forță”, subliniază Maia Sandu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Totodată, aceasta exclude orice alianță cu PSRM și cu Partidul Democrat, chemând lumea la protestul de pe 17 septembrie împotriva sistemului electoral mixt.

„Protestele pot duce departe, dacă noi vom veni într-un număr mare la aceste proteste. În special, simpatizanții PAS, cei care sunt la Chișinău – și știm că avem mulți simpatizanți la Chișinău –, dacă ar face un efort și ar veni pentru câteva ore la acest protest și am reuși să ne adunăm într-un număr mai mare, atunci evident că acest lucru ar avea alte efecte. Oricum, noi mergem să spunem în continuare că noi nu ne-am conformat acestei situații, noi în continuare considerăm că acest sistem este antidemocratic și este menit să fure votul, în special al simpatizanților noștri și că nu îl acceptăm”, punctează lidera PAS.

Amintim că, opoziția extraparlamentară, Platforma DA și PAS, organizează pe 17 septembrie, la ora 12.00 în protest în fața Parlamentului, după ce „cu votarea schimbării sistemului de vot, PD şi PSRM au furat ultima putere pe care o are cetățeanul – votul”, mai declară organizatorii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...