PSG, aproape de a fi exclusă din cupele europene; Ce a declarat președintele UEFA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Paris St. Germain e cu adevărat în pericol să fie exclusă din cupele europene, pentru nerespectarea fair play-ului financiar. Potrivit L’Equipe, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a vorbit despre acest scenariu săptămâna trecută, cu ocazia întrunirii Asociaţiei Europene a Cluburilor.

Dacă vreau să fiu la fel de popular ca Michel Platini, ştiu că trebuie să exclud PSG din cupele europene„, le-ar fi spus Ceferin liderilor AEC, susţine sursa citată. O afirmaţie care vine să completeze ceea ce şeful forului european a declarat la sfârşitul lunii trecute, într-un interviu acordat aceluiaşi cotidian: „Nu ne este teamă să aplicăm pedepse. Nimeni nu e deasupra legii„.

UEFA a deschis deja o anchetă, pentru a stabilit dacă PSG respectă fair play-ul financiar, după transferurile record ale brazilianului Neymar şi francezului Kylian Mbappe.

Liga Spaniolă de Fotbal a cerut la rândul ei o investigaţie pentru a determina dacă PSG şiManchester City se încadrează în parametrii regulii impuse de UEFA.

Să nu ne înşelăm: fair play-ul financiar este un enorm succes, deoarece a permis cluburilor să-şi reducă pierderile în mod drastic şi să adopte un model economic viabil pe termen lung.

Cu toate acestea, ţine de credibilitatea UEFA şi a fotbalului de a garanta că regulile aflate în vigoare sunt respectate„, a declarat Ceferin săptămâna trecută, în faţa reprezentanţilor marilor cluburi europene.

PSG a mai fost sancţionată, în 2014, în urma unui contract cu Biroul de turism din Qatar, pe care UEFA l-a considerat supraevaluat. Sancţiunile (amendă usturătoare, restricţii la numărul de jucători înscrişi în Liga Campionilor etc.) au fost ridicate ulterior, însă o recidivă ar putea consta scump clubul parizian, subliniază AFP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...