Președintele Parlamentului European: UE trebuie să armonizeze ajutoarele pentru refugiați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a pledat pentru armonizarea ajutoarelor destinate refugiaților la nivelul Uniunii Europene, într-un interviu apărut luni în presa germană, potrivit AFP.

Diferențele de tratament între statele membre au condus la „un fel de shopping” din partea migranților care caută refugiu cu prioritate în țările ce oferă condiții de primire mai favorabile, a declarat italianul Tajani, într-un interviu acordat grupului de presă regională Funke din Germania.

Aceasta „trebuie să înceteze”, a insistat el, adăugând că o reajustare ar permite o „relaxare pentru țările care oferă cele mai bune condiții”.

În acest sens, Antonio Tajani împărtășește poziția ministrului de interne german Thomas de Maiziere. Cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare din Germania, conservatorul aliat al cancelarului Angela Merkel a apreciat în weekend că ajutoarele „destul de ridicate” din Germania au contribuit la atragerea celor mai mulți solicitanți de azil în prima economie europeană”.

Potrivit acestuia, costul vieții este mai mare în Germania decât în Portugalia sau în România, de exemplu, și că o eventuală armonizare ar trebui să ia în considerare acest factor.

Din 2015, Germania a primit peste 1 milion de solicitanți de azil, printre care mulți sirieni, irakieni sau afgani care au fugit din calea conflictelor și persecuțiilor, atrăgându-i cancelarului Angela Merkel laude internaționale, dar și atacuri xenofobe, precum și critici în cadrul propriului partid.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...