(DOC) Igor Dodon: Tragedia care a lovit SUA în urmă cu 16 ani este o pagină plină de durere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Tragedia care a lovit Statele Unite ale Americii în urmă cu 16 ani este o pagină tristă și plină de durere pentru întreaga istorie contemporană. Pe 11 septembrie 2001, am fost cu toții martorii unui adevăr – terorismul trebuie combătut astăzi”, menționează președintele Igor Dodon într-un mesaj de comemorare și susținere adresat poporul american.

Șeful statului susține că omenirea nu trebuie să cadă pradă urii, care răpește vieți și mutilează destine. Potrivit lui Igor Dodon, în toți acești ani, Republica Moldova și-a arătat solidaritatea cu poporul Statelor Unite ale Americii, având convingerea că libertatea este cea mai importantă valoare a omului și că rănile unei națiuni pot fi alinate doar prin ajutor reciproc și prin acțiune concretă împotriva celor care atentează la valorile sale.

„În acest context, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, vreau să transmit un mesaj de încredere și suport față de poporul american. Dorindu-vă multă sănătate și noi succese în activitatea dumneavoastră de mare răspundere, vă rog să acceptați, excelență, asigurarea înaltei mele aprecieri”, menționează Igor Dodon în scrisoarea adresată omologului său american Donald Trupm.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...