Cât de important este Neymar pentru Franța; „Vârful” pentru Paris 2024

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Neymar, transferat în această vară de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain, în schimbul sumei de 222 milioane euro, un nou record pentru fotbalul mondial, își arată utilitatea și în afara terenului. O figură extrem de populară, brazilianul susţine candidatura capitalei Franţei la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024.

Comitetul Internaţional Olimpic urmează să desemneze miercuri, în cadrul Sesiunii sale de la Lima, gazdele Jocurilor de vară din 2024 şi 2028, pentru care candidează oraşele Paris, respectiv Los Angeles.

Într-unul din spoturile video de susţinere a candidaturii pariziene apare pentru un scurt moment şi Neymar, care se exprimă în limba franceză, precizează L’Equipe.

Neymar (25 de ani) este campion olimpic în 2016 alături de reprezentativa Braziliei, la ediția Jocurilor Olimpice găzduită chiar de Țara Cafelei.

Într-o altă înregistrare care va fi difuzată în timpul prezentării de marţi, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, urmează să reamintească angajamentul statului şi al întregii ţări faţă de candidatura Parisului pentru JO 2024, adaugă publicaţia sportivă din Hexagon.

Şeful statului francez, care a intenţionat un timp să se deplaseze în capitala peruană, a renunţat la această idee, după ce Los Angeles-ul a anunţat că îşi va orienta candidatura doar către JO din 2028, lăsând astfel cale liberă Parisului să găzduiască din nou Jocurile Olimpice după o sută de ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...