Primăria vrea să interzică Festivalul Culorilor în PMAN. Cu ce reacție au venit organizatorii

media_150511335712166400

Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, se arată nemulțumit de dezordinea din Piața Marii Adunării Naționale, după Festivalul culorilor. Acesta susține că organizatorii au achitat municipalității doar pentru servicii de obișnuite de salubrizare, dar pentru a spăla vopseaua de pe carosabil e necesară intervenția mecanizată, iar lucrările vor dura câteva zile.

Totodată, Grozavu susține că, în opinia lui, nu este bine ca în PMAN să fie sistat traficul rutier atât de frecvent, fiindcă acest lucru creează incomodități pentru locuitorii capitalei – pietoni și automobiliști, iar în plus, Regia Transport Electric suportă pierderi.

La rândul său, directorul RTEC, Gheorghe Morgoci, susține că întreprinderea suportă pierderi de până la zece mii de lei, atunci când traficul din PMAN e sistat, iar troleibuzele sunt redirecționate pe strada București.

„Dacă nu în fiecare sâmbătă și duminică, atunci o dată la două săptămâni noi închidem Piața Marii Adunări Naționale pentru tot felul de evenimente importante și neimportante. Evenimentele sunt bune și evenimentele de oricare natură trebuie să fie petrecute. Nu-mi place faptul că se blochează circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și nu vorbim doar de cei care asigură ordinea publică și dirijează circulația, ci de călătorii care trec dintr-o parte-n alta a orașului și nu toți reușesc să se orienteze. Serviciile noastre au lucrat însă vopseaua aceasta nu s-a curățat cu totul. Desigur o să curățim, dar asta durează două-trei zile”, a spus Nistor Grozavu.

De cealaltă parte, organizatorii Festivalului Culorilor susțin că au achitat pentru serviciul de curățare a vopselei, dar acesta nu a fost prestat la timp: „Conform contractului semnat cu Exdrupo, ei trebuiau să intervină sâmbătă seara cu stropitori pentru a spăla pulberea, dar din anumite motive s-a întârziat”, spune Eugeniu Dabija, PR manager al companiei Darwin, pentru realitatea.

Organizatorii mai spun că, în cazul în care Consiliul Municipal va decide limitarea acestor tipuri de evenimente în PMAN, se vor conforma și vor căuta o altă locație pentru edițiile viitoare.

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente