Suma uriaşă cheltuită de SUA în 10 ani pentru a se apăra de terorişti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma atentatelor din 11 septembrie 2001, de la New York, Washington şi Pennsylvania, autorităţile din Statele Unite au implementat o serie de măsuri politice ce au schimbat profund atitudinea statului american faţă de imigraţie. Una dintre cele mai semnificative diferenţe este crearea Departamentului pentru Securitate Internă. Crearea sa a însemnat pentru SUA un cost de 589 miliarde de dolari între 2001-2011, potrivit estimărilor unor economişti.

Din cauza faptului că toate cele 19 persoane ce au întreprins atacurile de la World Trade Center şi Pentagon erau de naţionalitate străină, ce intraseră în ţară în mod legal, detectarea şi prevenirea pătrunderii pe teritoriul american a celor ce ar putea deveni ”terorişti” a devenit o motivare centrală în cadrul politicii de imigrare de după atacurile de la 11 septembrie.

Conform ABC News, ce-l citează pe David Burnham, directorul unei companii ce adună date guvernamentale, în locul adoptării unei reforme reale în ceea ce priveşte domeniul migraţiei, SUA au încercat să limiteze imigraţia în urma atacurilor teroriste din anul 2001.

Huffington Post susţine că una dintre cele mai semnificative diferenţe este crearea Departamentului pentru Securitate Internă al SUA, ce nu exista anterior atacurilor. Acesta a fost format în noiembrie 2002 odată cu promulgarea unei legi pentru securitate internă.

Agenţia a înlocuit Serviciul pentru Imigrare şi Naturalizare şi a devenit responsabil pentru aplicarea securităţii naţionale şi protejarea SUA de terorism. Principalele obligaţii ale accestui departament includ controlul amănunţit şi colectarea informaţiilor despre călătorii internaţionali, examinări suplimentare, interogarea persoanelor de anumite naţionalităţi sau schimbul de informaţii cu alte state.

Crearea acestui departament a însemnat pentru SUA un cost de 589 miliarde de dolari între 2001-2011, potrivit estimărilor unor economişti.

Deportările şi aşa-numitele plecări voluntare au crescut de la 200.000 de persoane în 2001 la un număr dublu în 2011. În pofida cheltuielilor tot mai mari, imigrarea neautorizată continuă, populaţia ce nu deţine acte legale crescând de la 8,5 milioane de persoane în 2000 la 12 milioane în 2008.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...