(video) A dispărut oceanul. Fenomenul produs de forţa uraganului Irma, în Bahamas. Explicaţiile specialiştilor

ocean
Foto: mediafax

Puterea uraganului Irma este atât de mare încât poate aspira, la propriu, oceanul. S-a întâmplat în Bahamas, unde nici plajele nu mai există.

Utilizatorul de Twitter @Piznack, una dintre numeroasele persoane care au postat video-uri cu inedita scenă, a scris : „Familia mea din Bahamas spune că Irma a aspirat toată apa. Nu mai există practic apă. Plajele şi oceanul au dispărut”.

În imagini se poate vedea cum apa s-a retras efectiv din zona plajelor din Long Island, Bahamas.

Angela Fritz, editor meteo la The Washington Post, a confirmat fenomenul şi spune că acesta se poate produce în timpul uraganelor foarte puternice, precum Irma.

„În mijlocul furtunii, unde este o presiune extrem de scăzută, apa este efectiv aspirată. Această presiune scazută este în sine un mecanism de aspirare şi poate schimba astfel suprafaţa oceanului. Furtuna atrage apa din împrejurimi spre centrul ei şi astfel nu mai rămâne nimic”, explică aceasta.

Wayne Neely, meteorolog la Departamentul de Meteorologie din Bahamas, avertizează însă rezidenţii din Long Island şi Exuma să fie foarte atenţi, pentru că la fel de repede cum a dispărut, tot atât de rapid oceanul se va reîntoarce. Ba mai mult, apa va veni cu o „furie extremă”.

Uraganul Irma a ucis până acum 22 de oameni în Caraibe, iar ieri a ajuns în Florida.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente