Actualitate

SĂRBĂTORI RELIGIOASE 11 septembrie: Sfântă pomenită astăzi! Femeile din R. Moldova îi poartă numele

Sfânta Cuvioasă Teodora a trăit în Alexandria, Egipt, în timpul împăratului Zenon din Constantinopol (474-491). Părinții ei, bogați, au căsătorit-o de tânără, soțul său fiind un om bun și iubitor. Dar, fiind tânără și frumoasă, s-a lăsat ademenită de stăruințele unui tânăr și a căzut în desfrânare.

Cunoscându-și păcatul său, Sfânta Teodora s-a întristat și a început a se tângui cu amar. Apoi a intrat într-o mănăstire îmbrăcându-se în haine de bărbat, recomandându-se cu numele Teodor. După doi ani de pocăință au venit și ispitele, a fost acuzată că a lăsat însărcinată o femeie. Pentru că a primit învinuirea, familia femeii i-a adus copilul și Teodora l-a crescut timp de 7 ani, dar în afara mănăstirii, pentru că a fost alungată. Milostivindu-se însă călugării, au reprimit-o pe Cuvioasă în mănăstire.

Nu după mult timp, au găsit-o pe Teodora răposată în chilie și pe copil adormit de la plâns. Așa au știut călugării că este femeie. Soțul său, aflând acestea, a venit la mănăstire și a trăit până la moartea sa în chilia Sfintei Teodora.

SĂRBĂTORI RELIGIOASE 11 septembrie

Calendarul Ortodox: Sf. Cuv. Teodora din Alexandria; Sf. Cuv. Eufrosin, Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci

Calendarul Greco-catolic: Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci., Sf. cuv. Teodora din Alexandria
Calendarul Romano-catolic: Duminica a 24-a de peste an

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *