Care sunt planurile imediate ale Maiei Sandu, după ce a fost realeasă președintă PAS. „E ultimul mandat de președintă a Partidului”

maia-sandu
Foto: Maia Sandu

Partidul Acțiune și Solidaritate a reales-o președintă pe Maia Sandu, care a promis să lupte în continuare contra a ceea ce numește un regim hibrid, al liderului PD, Vlad Plahotniuc și președintelui apropiat socialiștilor, Igor Dodon.

Printre planurile imediate se numără un protest așteptat peste o săptămână împotriva noului sistemul electoral mixt, despre care fosta candidată prezidențială și alți politicieni ai opoziției spun că a fost adoptat pentru că-i avantaja pe democrați și socialiști în alegerile parlamentare din 2018.

Sandu, care a fost și singura candidată la șefia PAS, a explicat în interviuri acordate presei după congres că partidul său are numai un an și a spus că este firesc că nu au apărut alți lideri în această perioadă scurtă. Dar a precizat că cel de-al doilea ei mandat de președintă a PAS pe care l-a început astăzi este și ultimul pentru că statutul partidului o împiedică să mai candideze o dată peste patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente