/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a reușit să intre în Ucraina cu ajutorul susținătorilor

missing
10 septembrie 2017, ora 21:56

Susținătorii săi din Ucraina au forțat un cordon de militari care îl împiedicau să traverseze frontiera pe jos la Medyka și l-au tras pe teritoriul ucrainean.

Georgia a cerut Ucrainei arestarea și extrădarea lui Saakașvili, acuzat de justiția de la Tbilisi de abuz de putere.El a fost președintele Georgiei timp de 10 ani, începând din 2003, inclusiv în timpul războiului cu Rusia din 2008. După ce și-a părăsit țara, el a obținut cetățenia ucraineană și a fost numit în mai 2015 guvernator al regiunii Odessa. El a demisionat din acest post în noiembrie 2016, acuzându-l pe președintele ucrainean, Petro Poroșenko, că-i jefuiește pe ucraineni. Poroșenko i-a retras în iulie 2017 cetățenia ucraineană, făcându-l apatrid, deoarece Saakașvili își pierduse deja și cetățenia georgiană. Acum el vrea să revină în Ucraina pentru a încerca să redobândească cetățenia acestei țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram