PAS și-a ales conducerea: Maia Sandu își păstrează funcția

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Maia Sandu a fost alesă în funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, în cadrul Congresului care a avut loc astăzi.

Maia Sandu rămâne lider PAS, candidatura acesteia fiind susținută de 335 de persoane în cadrul Concresului Extraordinar al partidului, care a avut loc astăzi, 10 septembrie. Totuși, trei persoane s-au declarat împotriva candidaturii acesteia.

Și în continuare Secretarul General al PAS va fi Ion Grosu, iar Dan Perciun, Liliana Nicolăescu-Onofrei și Mihai Păpușoi vor exercita funcțiile de vicepreședinți ai partidului.

Membri ai Biroului Permanent Național al formațiunii politice au fost aleși Virgil Pîslariuc, Nicolae Roșca, Sergiu Litvinenco, Doina Gherman, Artur Mija, Marcela Adam, Veronica Roșca, Roman Cojuhari, Valentina Manic, Petru Frunze, Natalia Gavrilița, Victoria Țăranu și Radu Marian, ultimii trei fiind din partea diasporei.

În discursul său Maia Sandu a criticat actuala conducere a țării și
colaborarea tacită dintre PD și PSRM, care au votat schimbarea sistemului electoral de vot. „Acum PD și PSRM au pus la cale un furt electoral prin schimbarea sistemului electoral. Noi nu vom permite acest lucru”, a mai declarat Maia Sandu în cadrul Congresului.

De asemenea, aceasta a declarat că proiectul PAS este un pas îndrăzneț al unor oameni curajoși și nu este simplu să îți propui să salvezi o țară atunci când oamenii nu mai cred că mai poate să fie salvată.

„Nu este simplu să faci opoziție cu un regim care încearcă să distrugă procesul democratic. Nu e ușor să te faci auzit într-un regim care a capturat toate instituțiile mass-media. Noi cu dumneavoastră nu doar rezistăm în acest regim, dar luptăm acest regim. Noi construim pas cu pas un lucru care să reabiliteze democrația în ochii oamenilor și să ne dea încrederea că în Republica Moldova se poate trăi”, a declarat Sandu.

PAS a fost constituit la 15 mai 2016, Maia Sandu fiind aleasă în funcția de președinte al partidului în cadrul primului Congres Extraordinar PAS, Liliana Nicolăescu-Onofrei şi Sergiu Musteaţă – aleşi în funcţiile de vicepreşedinţi, iar Ion Grosu – în funcția de secretar general.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...