Uraganul ucigaș Irma ar putea reveni la gradul 5 în Florida: Zeci de oameni au murit în ultimele ore

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uraganul Irma a ucis 24 de oameni în Caraibe și a făcut pagube de peste un miliard de euro. A lovit Cuba și Bahamas și acum a ajuns pe coastele statului american Florida. Aproape şapte milioane de oameni din Florida şi Georgia, printre care zeci de mii de români, au primit ordin de evacuare. Oamenii au fost îndemnaţi să plece oriunde pot, înainte ca furtuna să atingă țărmul, în această dimineață. Celula de Criză a Ministerului Român al Afacerilor Externe acordă asistență consulară cetățenilor români aflați în zona afectată, inclusiv prin evacuarea celor care au solicitat sprijin.

Uraganul Irma a ajuns deja pe coastele statului Florida ca un ciclon tropical de gradul 4, însă ar putea crește intensitate pe măsură ce înaintează pe uscat, potrivit CNN. Până în acest moment, uraganul a ucis 24 de oameni și a făcut pagube de un miliard de euro.

A fost emisă o alertă de tornade în statul american Florida, ca efect al prezenței uraganelor Irma și Jose. După ora 13.00 ora României, Irma se va afla efectiv pe uscatul statului Florida.

Uraganul José, de nivelul 4 pe o scară de 5, a trecut mai departe decât era prognozat de Saint-Martin și Saint-Barthélemy și a avut efecte „clar mai puțin semnificative” asupra acestor două insule deja devastate de ciclonul Irma, potrivit Meteo France, transmite AFP.

Spre ora 00,00 (04,00 GMT), ochiul uraganului Irma ar urma să se afle în mijlocul strâmtorii Florida iar acesta ar putea lovi coastele Floridei în jurul orei 06,00 (10,00 GMT) duminică, a adăugat el.

Uraganul Irma este cel mai intens și mai longeviv ciclon tropical din istorie. De categorie maximă 5 și cu o durată de peste 57 de ore, uraganul e cel mai puternic înregistrat vreodată în Oceanul Atlantic și una dintre cele cele mai violente cinci furtuni care lovesc bazinul Atlantic în ultimii 82 de ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...