11:39:17 29.03.2024
Stiri

INCREDIBIL // Simţea o durere în partea stângă şi s-a dus la medic. După ecografie, medicul a exclamat: E un MONSTRU!

Știri 09.09.2017 17:30 Vizualizări4745 Autor: Ziarul National
INCREDIBIL // Simţea o durere în partea stângă şi s-a dus la medic. După ecografie, medicul a exclamat: E un MONSTRU! Sursa: realitatea.net


Un bărbat de 64 de ani a fost nevoit să se opereze după ce medicii au descoperit, în urma unei ecografii, o piatră în vezica urinară care avea dimensiunea unui ou de struţ, scrie sciencealert.com. Când au văzut ecografia, medicii i-au spus că în el nu se află o piatră normală, ci un adevărat monstru.

Bărbatul avea dureri în partea stângă şi probleme cu urinarea, aşa că a mers la camera de urgenţă din cadrul St Mary Medical Center din Long Beach.

În urma unei ecografii, medicii au găsit „monstrul”: o piatră în vezica urinară care cântărea 770 de grame şi avea un diametru de 9,5 cm.

Pietrele vezicii urinare, care nu trebuie confundate cu pietrele la rinichi, sunt de obicei cauzate de inflamația vezicii urinare. Aceasta se întâmplă atunci când corpul este deshidratat sau urina este prea concentrată şi formează cristale în vezică. În timp, acestea se acumulează, formând o piatră.

Potrivit Guinness World Records, cea mai mare piatră de vezică urinară a fost îndepărtată de la un pacient de 62 de ani la o clinică din Brazilia şi cântărea 1,9 kg.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md