Bucurie la priveghi! Golurile marcate de Peru i-au făcut să uite unde se aflau

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peru a învins Ecuadorul, scor 2-1, în deplasare, prin Flores și Hurtado (ambele goluri s-au marcat într-un interval de doar trei minute, 73 și 76), Zona America de Sud, din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia.

Deși au tremurat pentru victorie, după ce gazdele au reintrat în meci grație golului marcat de Valencia, din penalty, minutul 80, bucuria de la final a fost una fără margini, așa cum s-a întâmplat și la un priveghi din Peru.

Interesul pentru meciul naționalei a trecut în plan secund procesiunea funerară. Deși se aflau lângă sicriu, cei prezenți în sală au urmărit pe o plasmă desfășurarea partidei din Ecuador și s-au bucurat, fără niciun fel de reținere, la fiecare gol, dar mai ales la final când a fost obținută victoria.

Se pare că celebra declarație a lui William „Bill” Shankly, unul dintre cei mai respectați și de succes antrenori din fotbalul britanic, are acoperire în acest caz: ”Fotbalul este mai important decât viața sau moartea!”. Shankly a devenit cunoscut și ca jucător după ce a evoluat la Liverpool, dar cariera i-a fost întreruptă în Al Doilea Război Mondial.

Cu acest succes, Peru a urcat pe locul 4, ultimul care asigură calificarea directă la CM, la egalitate de puncte cu Argentina, 24, numai că ”pumele” au golaveraj mai slab și se află în acest moment pe locul de baraj.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...