Actualitate

De ce e bine să bem must

 Aromata licoare conţine vitaminele A, B1, B2, C, minerale ca potasiu, zinc, calciu, magneziu (care previn îmbătrânirea precoce şi protejează inima) şi o serie de antioxidanţi puternici, cum este resveratrolul, care are proprietăţi antioxidante recunoscute.

Protejează inima

Mustul îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, elasticitatea arterială şi funcţia vasculară, scăzând astfel riscul accidentelor vasculare cerebrale. Resveratrolul, care se găseşte în cantitate mai mare în strugurii roşii, reduce nivelul colesterolului „rău“ şi ajută la prevenirea bolilor de inimă.

Are grijă de neuroni

Cercetătorii suedezi au descoperit că mustul poate limita considerabil pierderea celulelor neuronale.Aceiaşi oameni de ştiinţă au stabilit că băutura este responsabilă şi de blocarea evoluţiei maladiei Alzheimer, atunci când este urmată o cură îndelungată.

Ţine cancerul la distanţă

Oameni de ştiinţă din întreaga lume s-au aflat de multe ori în situaţia de a studia rolul mustului în menţinerea sănătăţii celulelor şi prevenirea bolilor oncologice. Polifenolii şi antioxidanţii din compoziţia acestuia blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Antocianidele şi acidul elagic sunt alte două substanţe din must şi struguri care le conferă proprietăţi anticancerigene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *