/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Micul profesor de la Bubuieci. Cine este elevul de clasa întâi care a găsit mai multe greșeli în Abecedar

08 septembrie 2017, ora 19:30

Dani Gonța are 7 ani. Anul acesta a mers în clasa întâi și a primit în dar un abecedar. Răsfoindu-l, proaspătul elev a dat de o imagine care i-a atras atenția. Nu pentru că era colorată, ci pentru că ar conține mai multe gafe. Băiatul a observat că tabla de șah desenată nu corespunde cu una adevărată. El a depistat cel puțin trei greșeli.

A 3-a greșeală, numărul de piese. La negre sunt 13 piese și la albe 17 când în realitate și la albe și la negre sunt 16 piese”, explică elevul.

Copilul s-a arătat indignat de faptul că la abecedar au lucrat oameni mari, profesori și doctori în științe, dar le-a scăpat aceste detalii.

„Doctori, profesori, oameni inteligenți și eu un copil de șapte ani, am reușit să găsesc aceste probleme”, explică Dani.

Micuțul profesor își face studiile la liceul din Bubuieci. Acasă l-am găsit împreună cu mama, jucând șah. Băiatul spune că este pasionat de jocul minții de aceea, atunci când a luat în mâini Abecedarul, a văzut imediat erorile.

Prima greșeală pe care am găsit-o este că copilul îi zice Șah tatălui său când acesta e cu negrele iar regele de negru nu are vreun pericol, a doua este că sunt două regine, una capturată, una deja pe tabla, a treia greșeală tabla nu e corectă. Fac Șah pentru că am vrut să învăț un joc nou să fiu mai inteligent”, susține Dani.

„El este o persoană foarte delicată și nu acceptă orice temă, el trebuie să vină cu tema lui. Îi fac un schelet al materialului fiindcă el vine cu un amalgam de idei”, povestește mama băiatului, Diana Gonța.

Dani Gonța a lansat și un apel adresat ministerului Educatiei.

„Stimată Doamnă Ministru, nu vreau să se mai întâmple gafe de acest gen în cărți, în manuale, în abecedare. Să luați măsuri cu angajații voștri pentru că textul nu are legătură cu imaginea”, afirmă Dani.

Nici autorii abecedarului și nici oficialii Ministerului Educației nu au comentat până acum filmulețul elevului de la Bubuieci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram