Actualitate

Părinţii sunt disperaţi: MATEMATICA de clasa a V-a, prea grea. Tu poţi să rezolvi problemele?

„Clasa a V-a va fi o mare provocare pentru toată lumea. Noi, ca dascăli, am avut parte de o formare iniţială monodisciplinară, iar această abordare integrată care ni se cere acum este un lucru dificil pentru fiecare dintre noi…”, a precizat Camelia Tabără, inspectorul şcolar general al ISJ Bistriţa-Năsăud.

Spre deosebire de anii trecuţi, şi profesorii care predau acum la ciclul gimnazial se vor confrunta cu o mare provocare – lecţia în contextul noilor programe de clasa a V-a, notează bistriteanul.ro.

„Foarte mulţi părinţi şi foarte mulţi copii se plâng de nivelul mult prea ridicat al predării acestor discipline fundamentale şi de interes, la nivel de clasa a V-a… Vom avea întâlniri şi cercuri pedagogice şi vom monitoriza extrem de atent modul în care se implementează această nouă abordare", a precizat Camelia Tabără.

Exemple probleme de clasa a V-a

1. Într-o urnă sunt 15 bile albe, 12 bile negre şi 25 de bile roşii. Care este numărul minim de bile pe care trebuie să le scoatem pentru a fi siguri că am scos 5 bile de aceeaşi culoare?

2. Într-un bloc sunt 39 de apartamente cu 4 şi 3 camere. Câte apartamente sunt de fiecare tip ştiind că în total sunt 141 de camere? 

realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *