Parlamentul se va întruni în şedinţă plenară până la finele lunii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Biroul permanent al Parlamentului se va întruni în şedinţă în următoarele săptămâni, iar până la finele lunii Legislativul urmează să se întrunească în prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă. Aceasta s-a discutat în cadrul unei şedinţe cu președinții comisiilor parlamentare la care s-a făcut bilanțul sesiunii de primăvară şi au fost setate prioritățile pentru sesiunea de toamnă.

„Să urmărim și să evaluăm impactul legilor în plen și în comisii pentru că trebuie să ne asigurăm că normele adoptate funcționează și sunt în beneficiul oamenilor”, a declarat Andrian Candu în cadrul şedinţei.

Preşedintele Parlamentului a precizat că legi importante cum este reforma sistemului de pensii, pachetul de integritate, alte legi incluse în agenda de reforme prioritare și angajamentele din Acordul de Asociere trebuie să fie monitorizate după adoptare de către Parlament. Acesta a cerut președinților de comisii ca în termen de două săptămâni să prezinte planul de lucru pentru exercitarea controlului parlamentar.

În continuare eforturile deputaților vor fi orientate spre implementarea prevederilor din foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare, precum și planului pentru implementarea Acordului de Asociere. Cele două documente au fost aprobate în prima parte a anului în coordonare cu executivul.

Totodată, s-a decis să fie organizate mai multe audieri, precum și întruniri de lucru pe platformele și grupurile parlamentare create pe dimensiunea de integrare europeană, găgăuză, transnistreană, mass-media, incluziunea minorităților. Pentru combaterea traficului de ființe umane va fi instituită o platformă multi-instituțională, deoarece subiectul prioritar pentru autorități.

Potrivit Biroului comunicare și relații publice a Parlamentului, la această oră, pe agendă se află 398 proiecte de acte legislative, inclusiv 85 proiecte pentru lectura a II-a și 3 proiecte pentru lectură finală, precum şi 12 Legi pentru reeaxaminare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...