(GALERIE FOTO) 15 cele mai ciudate case din lume; Par ireale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu mici diferențe, casele respectă cam aceleași forme peste tot în lume. Dar unii oameni, mai mult decât originali și cât se poate de nonconformiști, au decis că vor locuințe complet ieșite din tipare. Astfel au apărut unele dintre cele mai bizare case, în diferite colțuri ale planetei. Iată câteva dintre ele:

Casa Nautilus din Ciudad de Mexico, capitala Mexicului, este un omagiu adus speciilor marine. Este locuită de arhitectul care a conceput-o și familia sa.
Casa Nautilus din Ciudad de Mexico

În localitatea San Jose de Las Piedras din Mexic, familia lui Benito Hernandez trăiește de peste 30 de ani într-o casă construită sub o piatră imensă, care servește pe post de acoperiș.
San Jose

O casă în formă de piramidă, construită în satul Miziara din nordul Libanului. Această localitate a devenit celebră pentru locuinţele sale cu forme ciudate. Tot în Miziara există şi casa sub forma unui avion Airbus.
Casa priamida din Miziara din nordul Libanului

În Abidjan, capitala Coastei de Fildeș, există o casă construită în forma unui crocodil, realizată de artistul Moussa Kalo.
Cada in forma de crocodil din Abidjan, capitala Coastei de Fildeș

Priveliște asupra a 70 de case sub formă de dom, construite de o fundație din Statele Unite pentru cei care au rămas fără adăpost în urma unui cutremur în localitatea Sumberharjo din Indonesia.
70 de case sub formă de dom, SUA

Heliodomul, o casă solară bioclimatică, realizată în Cosswiller, o localitate din estul Franței. O casă bioclimatică presupune folosirea la potenţial maxim a resurselor naturale, astfel încât locuinţa să fie iluminată natural, să nu aibă pierderi de căldură şi să nu polueze mediul.
Heliodomul, Franţa

Pe un bloc de locuințe din orașul chinez Guangzhou, cineva a realizat o construcție ilegală, acoperită în timp cu vegetație. Construcția a fost demolată de autorități.
312359l-581x0-w-98b47a7a

O locuință în forma unui avion Airbus A380, construită în satul Miziara, din Liban.
Casa avion, Liban

În orașul Suwon din Coreea de Sud, un grup de activiști au construită o casă în formă de toaletă, prima și singura din lume cu această formă.
casă în formă de toaletă, Coreea de Sud

O casă construită pe o stâncă de pe râul Drina din Serbia, în orașul Bajina Basta. Cabana a fost ridicată în anul 1968 de un grup de prieteni care s-au gândit că stânca este suficient de solidă pentru a construi pe ea un adăpost în care să se relaxeze împreună.
casă construită pe o stâncă de pe râul Drina din Serbia

O casă în formă de mașină, construită de arhitectul Manfred Voglreiter pentru o familie din Langwied, Austria.
casă în formă de mașină, Austria

Un grădinar din Brazilia și-a construit o casă pe care a decorat-o în întregime cu obiecte ceramice.
422110l-581x0-w-4deb77dd

Două case construite ilegal pe acoperișul unei fabrici din localitatea Dongguan din China.
978434l-581x0-w-350af827

Dai Haifei, un chinez în vârstă de 24 de ani, și-a construit o casă mobilă în forma unui ou, pe care a amplasat-o în fața clădirii de birouri în care lucrează.
casă mobilă în forma unui ou

În localitatea montană Fafe din Portugalia există o casă construită între două stânci masive, cu formă rotunjită. Locuința a devenit un obiectiv turistic important al zonei.
casă construită între două stânci masive


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...