03:24:50 19.04.2024
Stiri

„Partidului Nostru” promite că-l va exclude din formațiune pe consilierul local, acuzat de cultivarea canabisului. „Dacă VINOVĂȚIA va fi demonstrată, va fi exclus”

Social 08.09.2017 15:00 Vizualizări1496 Autor: Ziarul National
„Partidului Nostru” promite că-l va exclude din formațiune pe consilierul local, acuzat de cultivarea canabisului. „Dacă VINOVĂȚIA va fi demonstrată, va fi exclus”


Conducerea „Partidului Nostru” spune că a luat act față de reținerea consilierului local din satul Luceşti, raionul Cahul, Vitalie Galep, care este acuzat de organele de drept că ar fi cultivat canabis în grădina sa. Mai mult, partidul condus de Renato Usatîi menționează că în viitorul apropiat va fi convocat Consiliul Național, care va lua decizia privind retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a consilierului respectiv, dacă vinovăția lui va fi dovedită.

„Organizația teritorială a raionului Cahul și Consiliul Național al „Partidului Nostru” confirmă poziția lor fermă: în cazul în care un consilier local ales din partea „Partidului Nostru” comite o infracțiune, el trebuie să răspundă după toate rigorile legii. Gradul de vinovăție a acestui cetățean va fi determinat de organele de drept și de instanțele de judecată”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Sursa citată face trimitere și la declarațiile anterioare ale lui Renato Usatîi, care spunea că „toți trebuie să fie egali în fața legii, iar acei membri ai partidului politic care sunt în conflict cu legea vor trebui să răspundă pe deplin şi să nu creadă că vor fi protejați”.

Cei de la „Partidul Nostru” mai spun că vor condamna mijloacele media care ignoră represiunile politice și presiunile exercitate de putere asupra a peste 1 000 de consilieri ai formațiunii. „Ca și orice altă formațiune politică, „Partidul Nostru” nu este obligat să răspundă pentru comportamentul fiecărui membru din rândul miilor de membri ai partidului”.

„În aprilie 2017, „Partidul Nostru” a prezentat Consiliului Europei un studiu în cadrul căruia a fost demonstrat că formațiunea condusă de Renato Usatîi a devenit ținta principală a represiunilor politice ale regimului. Studiul oferă numeroase dovezi ale fabricării cauzelor penale împotriva lui Renato Usatîi şi altor lideri și activiști ai „Partidului Nostru”, contra primarilor și consilierilor partidului, contra activiștilor civili, avocaților, persoanelor care au denunțat actele de corupție, contra jurnaliștilor”, se mai arată în comunicatul de presă al formațiunii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md