Actualitate

Un surfer de 16 ani a fost ucis de un val uriaş, în timpul uraganului Irma

Conform organizaţiei World Surf League, Zander Venezia, în vârstă de doar 16 ani, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe placă, lovindu-se de un recif de corali aflat la mică adâncime, în apropierea plajei "Box by Box".

Venezia, originar din Barbados, atacase valurile uriaşe generate de uraganul Irma, de categoria a cincea (maximă), în momentul în care a suferit accidentul mortal.

Cu puţin timp înainte, când a mers alături de alţi surferi pentru a testa apa, tânărul i-a spus unui apropiat că tocmai prinsese "cel mai bun val" din viaţa lui.

„Pentru cei care nu ştiu, Zander a murit azi în timp ce făcea surfing, după ce a prins ceea ce a numit cel mai bun val din viaţa lui", a precizat surferul profesionist Kelly Slater, într-un mesaj pe Instagram.

„A rămas inconştient după ce s-a lovit cu capul de un recif şi probabil şi-a rupt gâtul. Mai mulţi prieteni şi surferi au încercat să-l salveze, dar rănile au fost prea mari", a adăugat Slater.

„Zander sângera şi nu se mişca. Au încercat să-l ducă repede pe plajă, dar a fost foarte dificil", a povestit un alt surfer, Alan Burke.

Zander Venezia era considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri surferi, cu un viitor strălucitor, iar în această vară reuşise să câştige două competiţii importante.

Sursa: digisport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *